Steensoort natuursteen

Natuursteen is een verzamelnaam voor alle stenen die direct uit de natuur komen. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen zoals marmer basalt en leisteen. Deze steensoort kan op vele manieren bewerkt worden en is verkrijgbaar als onder meer flagstones vierkante tegels of grind.

Elke tegel is anders en heeft zijn eigen tekening en dus uitstraling. Tegenwoordig worden alle natuurstenen op dezelfde dikte gezaagd waardoor ze makkelijk te leggen zijn. De ene soort natuursteen is kleur- en krasvaster dan de andere. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het verstandig om je te laten adviseren door de verkoper.


Video Transcript

bestratingsmaterialen kun je grofweg om de verdelen in drie verschillende categorieën je hebt beton steen baksteen en natuursteen en dit is natuursteen natuursteen is een verzamelnaam voor alle stenen die je direct uit de natuur haalt je kunnen denken aan kwartsiet marmer travertin bushalte leisteen noem maar op natuursteen komt ook in verschillende verschijningsvormen voor je kunt er vroeger waarschijnlijk nog wel die grillige flex dan je hebt de vierkante tegels mee hebt ook stroken je hebt het grind je hebt kantopsluitingen om bestrating tegen te houden en je hem zelfs hele grote prachtige traptreden nou zitten tussen de natuurstenen ook nog wel wat verschil zo is de een bijvoorbeeld krasvast er dan de ander en lijst eens al eerder krassen dan een bezahlt en de een is kleurvast er dan de ander en geniet zal niet verkleuren en de chinees hardsteen juist wel en ook bij natuursteen heb je verschillende bewerkingsmogelijkheden zo heb je vond gevlamd geborsteld dat maakte natuursteen en tegels juist wat ruwer je hebt verzoet en je hebt naturel dat zijn echt de leisteen tegels die gewoon zo uit een blok gehakt worden tegenwoordig zijn bijna alle natuurstenen gekalibreerd en dat wil zeggen dat ze precies op dezelfde dikte zijn gezakt en dat maakt me toe dat leggen een stuk makkelijker als je natuurstenen wil uitzoeken heb je gewoon nog 100 verschillende keuzes dus belangrijk is dat als je voor natuursteen gaat dat je hier laat voorlichten door de specialist succes